Жодного ефекту: у Пентагоні оцінили застосування росією гіперзвукових ракет проти України

Читать на русском
Пуски гіперзвукових ракет росією жодним чином не змогли змінити ситуацію, яка склалася для угруповання вторгнення
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Попри те, що росія в ході бойових дій в Україні застосувала деяку кількість своїх широко розрекламованих гіперзвукових ракет «Кинджал», можна говорити про те, що ці ракети не вчинили жодного впливу на обороноздатність Збройних сил України.

Про це заявило керівництво Міністерства оборони США в ході слухань в Палаті представників 11 травня, повідомляє Укрінформ.

«Ми проаналізували кожен запуск, який вони провели. Але, крім швидкості цієї зброї, з точки зору ефективності ураження цілі сьогодні ми не побачили реально значимого ефекту», - розповів сенаторам голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, додавши, що росія застосувала невелику кількість цих ракет.

Міністр оборони США Ллойд Остін у зв'язку з цим констатував, що пуски гіперзвукових ракет росією жодним чином не змогли змінити ситуацію і не стали якимось важливим фактором у протистоянні агресора українським військам.

За час повномасштабної та відкритої війни проти України росія випустила по українській території ракет різних типів на загальну суму в 7,5 мільярда доларів США. З 24 лютого і по 26 квітня включно російські окупанти запустили по Україні понад 1300 різних ракет. При цьому майже стільки ж у них ще залишається в запасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: