У Києві розробили план оборони на випадок повторного наступу

Читать на русском
У столиці розробили план оборони на випадок повторного наступу на Київ, безпосередньо зараз загрози немає.
Слово і діло

Станом на зараз безпосередньої загрози для Києва немає, але військове керівництво розробило план оборони на випадок повторного наступу ворога.

Про це в ефірі телемарафону заявив начальник штабу Київської військової адміністрації Сергій Корнійчук, передає Укрінформ.

«Безпосередньої загрози столиці сьогодні немає. Але враховуючи, що столиця – це великий політичний та економічний центр, Київ завжди буде однією з головних стратегічних цілей противника. Враховуючи це, ми готуємося до найгіршого сценарію - це повторний наступ», - сказав Корнійчук.

У Києві змінюється час комендантської години та графік роботи транспортуУ Києві та області з неділі комендантська година буде з 23 вечора до 5 ранку. Громадський транспорт, зокрема метро, працюватиме довше.

За його словами, план оборони Києва враховує усі недоліки й прорахунки під час такого наступу на початку війни.

«Ставляться завдання як військовим, так і цивільним щодо підготовки до оборони. В цьому плані передбачено форми й способи дій військ, а також підготовки інфраструктури. В тому числі фортифікаційне обладнання рубежів, позицій, починаючи з дальніх підступів до кварталів у центрі міста», - зазначив Корнійчук.

Нагадаємо, днями міський голова Віталій Кличко повідомив, що до Києва повернулися близько 2,5 млн. жителів. Це майже дві третини від довоєнного часу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: