Байден затвердив скасування мит на імпорт української сталі

Читать на русском
США і Україна зацікавлені в збереженні сталеливарної галузі в якості рятувального кола, поки країна буде відновлюватися.
Українська правда

Президент США Джо Байден затвердив скасування мит на імпорт сталі з України. Безмитний імпорт триватиме протягом одного року.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Як повідомляється, Сполучені Штати та Україна встановили тісні відносини у сфері безпеки, і українська сталеливарна промисловість була підірвана неспровокованою війною росії. У той же час наголошується, що США і Україна зацікавлені в збереженні цієї галузі в якості рятувального кола, поки країна буде відновлюватися.

«У світлі дискусій з питань безпеки і значного порушення здатності України виробляти сталь я приходжу до висновку, що нинішня ситуація в Україні являє собою особливий випадок. Я прийняв рішення призупинити дію тарифів на імпорт сталевих виробів і похідних сталевих виробів з України терміном на 1 рік», - йдеться в заяві Байдена.

При цьому, мова йде саме про 25%-е мито на українську сталь, яке було введене в 2018 році за часів адміністрації Дональда Трампа.

Нагадаємо, що Рада Євросоюзу прийняла постанову, що дозволяє тимчасову лібералізацію торгівлі та інші торгові поступки щодо деяких українських товарів. Таким чином, на рік буде скасовано мито на український експорт.

Також нагадаємо, що Велика Британія на рік раніше скасувала всі мита та обмеження на український експорт за умовами угоди про вільну торгівлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: