Євросоюз розглядає скасування тарифів і квот на український експорт – Bloomberg

Читать на русском
ЄС може скасувати квоти та тарифи на український експорт, зокрема на сталь, промислові товари та сільськогосподарську продукцію.

Європейський Союз розглядає можливість скасування всіх тарифів і квот, що залишилися, на український експорт, щоб підтримати економіку країни під час війни. Оголосити про цей намір можуть уже цього тижня.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Зовнішня торгівля України: як змінювався експорт та імпортЯк змінювався експорт та імпорт України останні сім з половиною років – на інфографіці Слово і діло.

Пропозиція також включатиме тимчасове скасування існуючих тарифів та квот на сталь, промислові товари та сільськогосподарську продукцію, які нині не підпадають під дію торгової угоди ЄС з Україною, каже джерело, знайоме з переговорами.

Така пропозиція повинна бути узгоджена з усіма 27 державами-членами та Європейським парламентом, перш ніж вона набуде чинності.

За словами одного з джерел, запропонована торговельна угода може стати частиною зусиль блоку щодо підтримки економіки України під час війни та після неї.

Нагадаємо, Велика Британія на рік раніше скасувала всі мита та обмеження на український експорт за умовами угоди про вільну торгівлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: