США готують для росії блокування виплат за її держборгом – Bloomberg

Читать на русском
Передбачається, що такий крок завдасть сильного удару по російському бюджету і змусить москву перенаправляти на ліквідацію наслідків кошти, які могли б бути витрачені на озброєння
Ілюстративне фотоGetty Images

Сполучені Штати готують для Росії новий санкційний сюрприз - повне блокування для росії здійснювати виплати власникам облігацій її державного боргу. Цей крок може зробити дефолт росії практично невідворотним.

Про це повідомляє американське видання Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Так, очікується, що відповідальне за цей крок Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США анулює для росії дію загальної ліцензії, яка дозволяє Москві платити за держборгом. Поточна ліцензія чинна до 25 травня.

Передбачається, що такий крок завдасть сильного удару по російському бюджету і змусить москву перенаправляти на ліквідацію наслідків кошти, які могли б бути витрачені на озброєння. Однак при всьому цьому, Міністерство фінансів США ще не прийняло остаточне рішення.

Нагадаємо, що в травні росія вже встигла уникнути дефолту, який міг настати 4 травня. Інвестори почали отримувати російські доларові платежі за двома облігаціями з терміном погашення у 2022 і 2042 роках.

Проте глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен вважає, що національний дефолт в росії – це всього лише питання часу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: