Росіяни змушують кримчан здавати кров для поранених окупантів – омбудсмен

Читать на русском
Окупанти змушують мешканців анексованого Кримського півострова здавати кров для поранених російських бійців.

Окупанти змушують мешканців анексованого Кримського півострова здавати кров для поранених російських бійців.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила уповноважена Рада з прав людини Людмила Денісова.

«Постійно отримую інформацію про велику кількість поранених військових росії у лікарнях та санаторіях тимчасово окупованого півострова. Медичні установи не можуть упоратися з таким навантаженням, катастрофічно не вистачає крові. У зв'язку з цим активно ведеться примусова кампанія донорства крові у тимчасово окупованому Криму. Головний лікар Сімферопольської ЦРКЛ видав спеціальний наказ, у якому зазначено, що слід збільшити запаси крові всіх категорій із розрахунком на 1500 реципієнтів та тимчасово зупинити безкоштовне надання медичних послуг», - заявила омбудсмен.

За її словами, у Севастополі у військовому шпиталі палати переповнені, ставлять додаткові ліжка для поранених. У деяких палатах перебуває до 40 осіб.

«Щоб поповнити банк крові, окупаційна влада вимагає від підприємців відправляти працівників до пунктів здачі крові. При цьому донором може стати будь-який – жодних медичних документів не потрібно, обстеження не проводиться. Люди, щоб не втратити роботу, змушені ставати донорами», - повідомила Денісова.

Раніше Денисова повідомляла, що росіяни й надалі вивозять українське зерно.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: