СБУ повідомила про підозру «губернатору» Запорізької області Балицькому

Читать на русском
Євген Балицький, який перейшов на бік окупантів і став так званим головою військово-цивільної адміністрації Запорізької області, отримав підозру у держзраді.

Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді колишньому нардепу та депутату обласної ради Євгену Балицькому, якого росія призначила «губернатором» Запорізької області.

Про це йдеться у заяві СБУ.

Російські окупанти призначили так званого «губернатора» Запорізької областіРаніше його експомічниця та директорка підконтрольного Балицькому підприємства Галина Данильченко стала самопроголошеною головою окупаційної влади Мелітополя.

«Він не просто перейшов на бік ворога, а й заручився його підтримкою щодо силового захоплення влади в регіоні. Зокрема, за допомогою загарбників він примусив працівників місцевогосамоврядування та комунальних підприємств визнати себе керівником «військово-цивільної адміністрації Запорізької області». Зрадник критикував чинну українську владу та готував урочистості до Дня перемоги. Він також видав так зване розпорядження «О временной организации общественного порядка», яке зобов’язувало мешканців сформувати «громадські загони» для виявлення антиросійської діяльності», – заявили у СБУ.

Балицькому оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу. Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше прокуратура Харкова заочно повідомила про підозру в держзраді та колабораційній діяльності меру Балаклії Івану Столбовому.

Крім того, підозру в державній зраді заочно оголосили депутату міської ради Маріуполя від ОПЗЖ Костянтину Іващенку, якого окупаційна влада призначила «міським головою».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: