Данілов про швидке завершення війни: росія не така слабка, як нам хотілося б

Читать на русском
Олексій Данілов вважає легковажними людей, які кажуть, що війна закінчиться у травні чи за тиждень. Певного паритету сил уже досягнуто, але росія ще не така слабка.
Shutterstock

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов вважає легковажними людей, які кажуть, що війна з росією закінчиться «у травні чи за тиждень». Адже росія поки що не така слабка, як хотілося б.

Данілов заявив про це в інтерв'ю НВ.

Путін готується до затяжної війни в Україні – голова розвідки СШАУ розвідці США вважають, що путін готується до тривалого конфлікту в Україні. Крім того, росія хоче розширити сухопутний міст у Придністров'я.

«Я хочу зауважити, що відношусь до тих людей, які чітко розуміють, що росія не така слабка, як би нам хотілося. І ті люди, які кажуть, що війна закінчиться в травні, або через тиждень — легковажні. Це дуже важкий та багатокомпонентний процес, а допомога наших партнерів зброєю є ключовим на сьогодні моментом визначення ситуації. В залежності від того, що і в які терміни буде постачатися, терези будуть хитатися то в один, то в інший бік», – сказав Данілов.

За його словами, певного паритету сил досягнуто – російській армії дуже складно далі просуватися в Україні. Але у росії залишається можливість використовувати авіацію та здійснювати ракетні бомбардування території. «Агресор діє вже не тільки авіацією, вони задіяють підводні човни, флот та багато інших військових компонентів», – зазначив Данілов.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Рєзніков попередив, що Україна входить до нової, довготривалої фази війни.

Раніше і президент Володимир Зеленський говорив, що зараз немає ознак того, що війна незабаром завершиться.

Не було з цього приводу оптимістичних новин із Заходу. Наприклад, канцлер Німеччини Олаф Шольц теж не бачить ознак швидкого припинення війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: