Шмигаль розповів, скільки збитків Україні вже завдано від війни

Читать на русском
Під час бойових дій пошкоджено близько 25 тисяч км доріг, зруйновано 40 млн кв. м житлового фонду, понад 200 підприємств, 12 аеропортів і чимало інших об'єктів.
Укрінформ

Унаслідок повномасштабного вторгнення російсько-окупаційних військ економіці України завдано збитків у розмірі $600 млрд.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час дискусії в Українському домі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє Урядовий портал.

Згідно зі словами голови Кабміну, Україна має пройти кілька етапів для побудови нового європейського майбутнього, на першому – відновити понад 200 підприємств, 12 аеропортів і понад 1 тисячу навчальних закладів, а також інших зруйнованих об'єктів інфраструктури.

«Перший – відновити понад 200 заводів і великих підприємств, 12 аеропортів і понад 1000 навчальних закладів, а також майже 300 мостів і шляхопроводів, які були пошкоджені, зруйновані чи захоплені внаслідок бойових дій через війну росії проти України», – сказав він.

Український сніданок у Давосі: головне з виступу ЗеленськогоЗеленський виступив на Українському сніданку у Давосі. Слово і діло зібрало головне з його промови про війну з росією та переговори.

При цьому, Шмигаль додав, що під час бойових дій пошкоджено близько 25 тисяч км доріг, зруйновано 40 млн кв. м житлового фонду. Але збитки не є остаточними, їхні розміри зростають із кожним днем ​​війни.

Також, прем'єр-міністр закликав міжнародних партнерів фінансово підтримати відновлення України через фонд United24, а головне – сприяти конфіскації заморожених російських активів, щоб їх можна було використати на користь України.

Нагадаємо, що голова Давоського форуму заявив про необхідність плану Маршалла для України.

Напередодні, 23 травня Володимир Зеленський виступив на економічному форумі у Давосі. Він закликав світ запровадити максимальні санкції проти росії, допомогти Україні у відновленні та реагувати на проблеми превентивно.

Також сьогодні, 25 травня, Зеленський виступив на Українському сніданку у Давосі. «Слово і діло» зібрало головне з його промови про війну з росією та переговори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: