Шмигаль розповів подробиці підключення до європейського роумінгу та SEPA

Читать на русском
Невдовзі Україна планує приєднатися до роумінгового простору Евросоюзу, а також до єдиної зони платежів у європейській валюті SEPA.

Невдовзі Україна планує приєднатися до роумінгового простору Евросоюзу, а також до єдиної зони платежів у європейській валюті SEPA.

По це повідомив премєр-міністр Денис Шмигаль у Telegram у вівторок, 24 травня.

В Україні запускають національний роумінг: як підключитисьВ Україні розпочинають національний роумінг. Беруть участь мережі Vodafone/Київстар/Lifecell. Як це працюватиме.

За словами українського чиновника, приєднання до роумінгового простору Евросоюзу «дасть можливість здійснювати дзвінки між ЄС та Україною без додаткових витрат, а також дозволить українцям користуватися мобільним інтернетом за домашніми тарифами».

«А підключення до єдиної зони платежів у європейській валюті SEPA може відбутися вже влітку і дасть змогу робити перекази у євро без жодних комісій», - повідомив Шмигаль.

Раніше повідомлялося про те, що Wise може спростити проведення розрахунків у валюті для українських біженців.

Також нагадаємо, український уряд працює над можливістю прибрати плату за роумінг для українських біженців, має намір запровадити соціальні виплати у додатку «Дія», розгорнути український навчальний процес у країнах, де є біженці, та включити Україну в єдиний європейський платіжний простір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: