Глава Давоського форуму заявив про необхідність плану Маршалла для України

Читать на русском
Йдеться як мінімум про відновлення інфраструктурних об'єктів, доріг, шкіл, мостів, відновлення електропостачання
Бьорге Брендеtwitter.com

Україні терміново потрібен аналог так званого плану Маршалла, який дозволить швидко та ефективно відновити країну після війни.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel з посиланням на президента Всесвітнього економічного форуму в Давосі Бьорге Бренде.

«Навіть без мирної угоди, що наразі малоймовірно, ми повинні почати роботу з відновлення, принаймні, в районах, які знаходяться під контролем України... Нам потрібен план Маршалла для України» - сказав він.

Мова, за словами Бренде, йде як мінімум про відновлення інфраструктурних об'єктів, доріг, шкіл, мостів, відновлення електропостачання. Бренде додав, що він закличе надати Україні план Маршалла на щорічних зборах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, яке стартує 23 травня.

Нагадаємо, раніше в ОПУ заявили, що незабаром буде представлений проєкт відшкодування Україні збитків, завданих російською агресією. У цьому питанні є деякі складності, тому потрібно створити найбільш ефективний і працездатний механізм.

Україна і США домовилися про посилення співпраці в транспортній сфері і підписали відповідний меморандум, що дозволить прискорити відновлення української інфраструктури після війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: