Подоляк розповів, як у кремлі намагаються виправдати війну та хто обрав «стратегію»

Читать на русском
Влада росії намагається виправдатися за геноцид українців, називаючи війну «запобіжною відсічю агресії» та «вимушеним превентивним заходом».

Влада росії намагається виправдатися за геноцид українців, називаючи війну «запобіжною відсічю агресії» та «вимушеним превентивним заходом». Цю стратегію обрав прессекретар путіна Дмитро Пєсков.

Про це йдеться у заяві радника голови Офісу президента Михайла Подоляка.

«Спочатку президент Путін заявляє про те, що віроломний і неспровокований напад на Україну слід трактувати як «запобіжну відсіч агресії». Тобто ми (росія) вирішили масово вас (Україну) вбивати та розносити ваші міста ракетами тому, що з вашого боку агресії, звичайно, немає, але ми думаємо, що вона могла б бути», - пояснює логіку «верхівки» кремля він.

За словами Подоляка, цю «стратегію» у поясненні війни в Україні обирає права рука Путіна – Дмитро Пєсков. Але пізніше плутається у «показах».

Зберегти обличчя путіну: на Заході стурбовані, як перемога України може вплинути на росію – PoliticoДеякі західні країни стурбовані тим, як перемога України у війні може вплинути на росію. Через це і з'явилися розмови про те, що треба дати зберегти обличчя путіну.

«Страх розширення НАТО до меж росії та скорочення підлітного часу натовських ракет – вигадані у повному обсязі. Але цього виявилося достатньо для організації масової різанини у Бучі. Але раптом він прямолінійно так заявляє, що вступ до НАТО Фінляндії і розширення на 1,3 тис. км прямого кордону НАТО/Росія взагалі не проблема. Тоді навіщо варварськи та масово бомбіть Україну, якщо немає проблеми?», - ставить логічне питання він.

Подоляк наводить і слова секретаря радбезу росії Миколи Патрушева, який називає війну в Україні «вимушеним превентивним заходом - загрозою безпеці росії, яка вийшла на рівень, котрий загрожував її існуванню».

Радник голови Офісу президента наголошує - як би не намагалися виправдатися у кремлі за війну в Україні, у цивілізованому світі все, що відбувається по-іншому, як геноцид не називають, і відповідальність за масові злочини не за горами.

«Повторю ще раз, якщо хтось не зрозумів. Усі ці посадові суб'єкти рф кажуть: ми прийшли в іншу країну, масово геноцидим там цивільних, все підриваємо та знищуємо, бо це... превентивний захід. Безпосередньої загрози близько не було, але ми все одно вирішили їх вбивати. Жорстоко вирізати. А все інше – брехня та пропаганда. По суті, все це – прямі особисті свідчення. З дуже точними юридичними формулюваннями. Які доводять явний умисел на вбивство. У складі групи», – резюмує Подоляк.

Також Подоляк повідомив про те, що переговорний процес із росією перебуває на паузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: