Російські війська готуються відновити наступ на південному напрямку – ISW

Читать на русском
Деякі дії російських військ свідчать про те, що вони створюють умови для наступальних дій на південному напрямі.

Російські сили, ймовірно, продовжують підготовку до відновлення наступу на південному напрямку.

Про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

Резніков про подальший хід війни: Нас чекають надзвичайно важкі тижні, скільки їх буде – ніхто не знаєУкраїна увійшла у довготривалу фазу війни з росією, заявив Олексій Рєзніков. Перш ніж іноземне озброєння забезпечить перелом на користь України, мине час.

«Український Генштаб повідомив, що російські війська на цьому напрямку зосереджені на будівництві другорядних рубежів оборони, посиленні систем ППО, веденні розвідки та обстрілі українських позицій. Це свідчить про те, що вони створюють умови для наступних наступальних дій. Російські сили продовжували ракетно-артилерійські удари по Запорізькій, Херсонській, Дніпропетровській та Миколаївській областях», – йдеться у повідомленні.

Аналітики також зазначили, що окупанти досягли лише мінімальних успіхів на сході України 22 травня.

«Російські війська, ймовірно, спрямовують додаткові підкріплення, щоб утримувати свої позиції на західному березі Сіверського Дінця. Українські джерела додатково підтвердили раніше заявлений росією наступ у районі Попасної, і російські сили, ймовірно, прагнуть відкрити нову лінію наступу на північ від Попасної, щоб завершити оточення Сєвєродонецька, одночасно просуваючись на захід у бік Бахмута, хоча російські сили навряд чи зможуть повністю ресурси ліній просування одночасно», – вважають у ISW.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, російська армія готується відновити наступ на Слов'янському напрямі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: