Найактивніші бої ведуться біля Лисичанська та Сєверодонецька, окупанти можуть знову форсувати Сіверський Донець – Генштаб

Читать на русском
У Генштабі зазначили, що зростає загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі. Найактивніші бойові дії зараз ведуться в районі Сєверодонецька та Лисичанська – окупанти намагаються оточити міста.

Найбільша активність бойових дій відзначається у Донецькому операційному районі, а саме неподалік Лисичанська та Сєверодонецька. Крім того, не виключено, що російська армія знову намагатиметься форсувати річку Сіверський Донець.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання щодо прикриття ділянки кордону у Брестській та Гомельській областях.

У Генштабі зазначили, що зростає загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі: агресор перемістив дивізіон ОТРК «Іскандер-М» до Брестської області на відстань до 50 кілометрів від державного кордону України.

Як далі розвиватиметься війна в Україні: західні аналітики назвали п'ять сценаріївЗахідні аналітики назвали п'ять можливих сценаріїв подальшого розвитку війни в Україні – російський чи український крах, затяжна війна, український наступ чи ескалація.

На Сіверському напрямку противник продовжує проведення заходів з метою посилення прикриття українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях та недопущення перекидання наших військ на інші напрямки.

Ворог завдав авіаційного удару по позиціях наших військ у районі населеного пункту Білопілля Сумської області.

На Харківському напрямку угруповання противника основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих позицій та покращенні свого тактичного становища. Зокрема, ворог провадить штурмові дії з метою закріплення на західній та північній околицях населеного пункту Тернова.

На Слов'янському напрямі підрозділи росіян готуються до відновлення наступу – для підтримки наступальних дій у південній частині Ізюму розгорнуто додаткові підрозділи ствольної артилерії.

На Донецькому напрямку противник зосереджений на проведенні наступальної операції з метою оточення міст Лисичанськ та Сєверодонецьк із наступним виходом на адміністративний кордон Луганської області.

На Лиманському напрямі не виключається форсування супротивником річки Сіверський Донець на ділянці Дронівка – Білогорівка. Для вогневого прикриття форсування загарбники розгорнули підрозділи реактивної та ствольної артилерії.

На Сєвєродонецькому напрямку противник за підтримки артилерії веде штурмові дії у напрямках Тошківка та Устинівка.

На Бахмутському напрямку ворог покращив тактичне становище у районі населеного пункту Василівка.

На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках ворог здійснював вогневе ураження наших підрозділів із застосуванням артилерії та авіації.

Розгром росіян під Білогорівкою став одним із наймасштабніших з початку війни – NYTОперацію росіян з форсування річки Сіверський Донець біля Білогорівки було сплановано поспішно, у відчайдушній спробі досягти прогресу. Втрати армії рф стали одними з найбільших з початку війни в Україні.

На Запорізькому напрямку окупанти посилюють угруповання військ для відновлення наступальних дій у напрямі Василівка – Кам'янське. Здійснюють перегрупування.

На Южнобужском напрямі противник продовжує зосереджувати основні зусилля утримання зайнятих рубежів.

На Криворізькому та Миколаївському напрямах противник не припиняє артилерійського обстрілу позицій наших військ.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 16 атак ворога, знищено 8 танків, 22 одиниці бойової броньованої техніки та один ворожий автомобіль.

Авіаційні підрозділи Повітряних сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ знищили шість БПЛА, ворожу крилату ракету та 30 бойових броньованих машин.

Нагадаємо, Олексій Арестович заявив, що на сьогоднішній день існує реальна загроза оточення російськими окупантами Сєвєродонецька.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: