Компанія Starbucks йде з росії

Читать на русском
Кавовий гігант Starbucks після 15 років роботи йде з росії. У країні буде закрито 130 кав'ярень, на їхню частку припадає менше відсотка річного доходу компанії.

Корпорація Starbucks йде з росії після 15 років роботи. Світовий кавовий гігант призупинив діяльність свого ліцензіата у росії 8 березня майже відразу після початку війни в Україні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Сьогодні, 23 травня, компанія оголосила, що остаточно згорне роботу 130 закладів у росії, на частку яких припадає менше 1% річного доходу Starbucks.

Starbucks заявила, що близько 2 тисяч співробітників у росії продовжуватимуть отримувати зарплату протягом шести місяців і отримуватимуть допомогу у пошуку нової роботи за межами мережі. Компанія відмовилася коментувати фінансові наслідки закриття російського ринку, на який припадає відносно невелика частина її продажу. При цьому близько десяти років тому компанія включила росію до країн, на які орієнтувалася для зростання, хоча з початку пандемії кількість магазинів у країні скоротилася.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що корпорація McDonald's розпочала процес продажу свого російського бізнесу – 850 ресторанів, у яких працює 62 тисячі людей.

Наприкінці березня швейцарська компанія Nestle заявила, що зупиняє роботу кількох брендів у росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: