У Бучі завершується ексгумація тіл, уже виявили 412 загиблих від рук окупантів

Читать на русском
У Бучі на Київщині завершується збір та ексгумація тіл загиблих під час тимчасової російської окупації. Станом на 23 квітня виявили 412 загиблих.
Укрінформ

У Бучі на Київщині завершується збір та ексгумація тіл загиблих під час тимчасової російської окупації. Станом на 23 квітня виявили 412 загиблих.

Про це повідомив мер Бучі Анатолій Федорук.

Мер наголошує, що кількість загиблих ще може уточнюватися слідчими та експертами. В окрему справу взята братська могила біля церкви Андрія Первозваного, звідки дістали 117 загиблих, зокрема 30 жінок та двох дітей.

«Там є вбиті, застрелені і закатовані окупантами, є обгорілі тіла цивільних громадян. Є пацієнти лікарні, яких не змогли поховати після 24 лютого, бо росіяни не пускали ритуальну службу на цвинтар. Є кілька хлопців із ЗСУ», – йдеться у повідомленні.

Російські окупанти влаштували під Києвом масові розстріли жителів: фото 18+Здебільшого тіла вбитих лежать прямо на дорогах, або біля стін будівель. Окупанти розстрілювали людей, не зважаючи на стать і вік

Тепер триватиме ідентифікація загиблих. Біля моргу працює інформаційний центр, який допомагає родичам знайти, опізнати та поховати рідних. Міська рада оплачує труни, хрести, вінки та таблички родинам загиблих, поховання теж безоплатне. Людям хочуть допомогти поховати загиблих протягом найближчого тижня.

Нагадаємо, російська пропаганда назвала звірства російської воєнщини в місті Буча «постановкою», заявляючи, що нібито жоден мирний житель від рук росіян не постраждав. Але супутникові знімки свідчать - перші тіла вбитих почали з'являтися в Бучі ще 11 березня, коли в місті були російські окупанти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: