Ми повинні забезпечити, щоб росія не мала жодного успіху в агресії проти України – Зеленський

Читать на русском
Жоден російський військовий злочинець не піде від покарання. Сьогодні розпочався суд над першим з них, який потрапив до рук України. Така ж доля чекає на всіх інших
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 19 травня, 85-го дня війни проти російських окупантів. Він нагадав, що США затвердили 40 мільярдів доларів для України, а також пройшов перший судовий процес над першим російським військовим злочинцем в руках України.

Основне зі звернення президента:

  • Для України сьогодні був день грошей. США затвердили пакет допомоги для України загальною вартістю в 40 мільярдів доларів - такого обсягу допомоги від США не отримувала ще жодна країна світу. Також Велика сімка готує фінансову допомогу Україні на покриття щомісячного дефіциту українського бюджету - п'ять мільярдів доларів потрібно Україні щомісяця. Дев'ять мільярдів євро Україна отримає від Європейської комісії.
  • Партнери повинні сприймати ці гроші, як власний внесок у безпеку. Захист України означає для них захист від криз і загроз, які може в достатку продукувати росія.
  • Пройшла зустріч зі студентами 25 українських вишів. Міністру освіти дано доручення опрацювати питання з оплатою для студентів, які навчаються дистанційно на контракті, і знаходяться при цьому на окупованих територіях. Очевидно, що навряд чи ці люди зможуть оплачувати навчання. Їм потрібна допомога.
  • ЗСУ продовжують звільняти Харківщину, рашисти продовжують наступати на Донбасі. Зараз там пекло. Який день росія продовжує безцільно і безглуздо руйнувати мирні об'єкти, вбивати мирних жителів. Схоже, що завдання росії в цій війні - вбити якомога більше українців.
  • Жоден російський військовий злочинець не піде від покарання. Сьогодні розпочався суд над першим з них, який потрапив до рук України. Така ж доля чекає на всіх інших.
  • 210 військовослужбовців Збройних Сил України відзначені державними нагородами, з них 48 посмертно. Звання Героя України присвоєно капітану Сергію Пархоменку, командиру авіаційної ланки 299-ї бригади тактичної авіації, посмертно.

Нагадаємо, 19 травня в Європарламенті підтримали резолюцію щодо створення трибуналу для розслідування військових злочинів росії проти України.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк звернувся до міжнародних партнерів і заявив, що припинення вогню в Україні неможливе без повного виведення російських військ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: