Спроби рф придумати «диво-зброю» показують провал вторгнення та страх кремля – Зеленський

Читать на русском
Подібно до свого ідеологічного натхненника, Третього Рейху нацистів, росія розповідає казки про диво-зброю, яка принесе окупантам перемогу. Ці казки не допомогли Рейху старому, не допоможуть вони й Рейху новому
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 18 травня, 84-го дня війни проти російських окупантів. Він зазначив, що кремлівський Рейх намагається підбадьорювати свої війська і населення казками про «диво-зброю», а в Україні тим часом запрацював національний бренд United24.

Основне зі звернення президента:

  • У росії почали виступати із заявами, що російські війська нібито застосовують в Україні нове озброєння, лазерне. За версією кремля, це робиться для економії ракет. Привертає до себе увагу два факти: перший - це те, що окупантам потрібно економити. Тобто ті дві тисячі ракет, які вони випустили по Україні, були всім ракетним запасом окупантів, тепер вони змушені економити залишки. І другий факт: смішним звучить заява про якусь лазерну зброю для країни, яка воює натовпом гарматного м'яса, строковиками, мародерами, старою радянською технікою і забороненою міжнародними нормами зброєю.
  • У пропаганді Третього Рейху був термін «диво-зброя», він же вундерваффе - чим гірше справи йшли у нацистів на фронті, тим частіше було чутно про вундерваффе, яке ось-ось увійде в стрій та зробить перелом у війні. Подібно до свого ідеологічного натхненника, Третього Рейху нацистів, тепер росія розповідає казки про вундерваффе, яке принесе окупантам перемогу. Ці казки не допомогли Рейху старому, не допоможуть вони й Рейху новому. Такі заяви показують тільки те, що вторгнення повністю провалилося, але кремль моторошно боїться розплати та не хоче публічно визнати свої помилки.
  • Підписано указ про продовження воєнного стану на 90 днів. Це зроблено потім, щоб не давати громадянам помилкових надій про швидку перемогу. Війна буде довгою і поки не зрозуміло, коли вона закінчиться.
  • Херсон, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Маріуполь і всі-всі наші міста і громади, які знаходяться під окупацією, – під тимчасовою окупацією, – повинні знати, що Україна повернеться. Україна нікого не кине і не забуде.
  • Підписано закон про захист людей, які опинилися в окупації, в заручниках в окупантів, а також членів сімей таких людей.
  • Тим часом в Україні запрацював національний бренд United24. Першим амбассадором ініціативи став український футболіст Андрій Шевченко. Це дуже потрібна державі саме зараз платформа, яка дозволяє, зокрема, збирати кошти на підтримку України. Будь-яка людина у світі - в один клік - може внести свій внесок у перемогу України над рашистами, причому там, де він сам вважає за потрібне.
  • 197 військовослужбовців Збройних Сил України відзначені державними нагородами. 5 з них - посмертно. Полковникам Сергію Барановському та Сергію Мусієнку присвоєно звання Героїв України.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков попередив, що Україна входить у нову, довготривалу фазу війни.

На думку глави української розвідки, в серпні в війні з росією настане перелом, а до кінця поточного року вже завершиться більшість битв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: