Єврокомісія пропонує виділити 9 млрд євро макрофінансової допомоги Україні

Читать на русском
Єврокомісія цього року виділить Україні до 9 мільярдів євро макрофінансової допомоги на додаток до короткострокової допомоги.
twitter.com/vonderleyen

Європейська комісія пропонує надати Україні до 9 млрд євро макрофінансової допомоги цього року.

Про це йдеться у заяві президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн.

«Україна перебуває на передовій та захищає європейські цінності. Ми продовжимо бути на їхньому боці протягом усієї цієї війни і коли вони будуть відновлювати свою країну. Ми пропонуємо доповнити значну короткострокову допомогу, надану досі новою винятковою макрофінансовою допомогою для України у розмірі до 9 мільярдів євро у 2022 році», – заявила фон дер Ляйєн.

ЄС виділить ще 500 млн євро військової допомоги УкраїніЄС виділить Україні ще 500 млн євро на закупівлю важкого озброєння – бронетехніки, танків, важкої артилерії, боєприпасів.

Вона також зазначила, що Євросоюз зацікавлений у тому, що очолити зусилля щодо відновлення України після війни. Для цього в Єврокомісії пропонують створити «платформу реконструкції» на чолі з Україною та ЄК, вона також об’єднає держави-члени ЄС, донорів, міжнародні фінансові інститути та інших партнерів-однодумців.

«Метою цієї платформи буде узгодження напрямку руху та забезпечення максимальної синергії всіх зусиль. Ці інвестиції допоможуть Україні стати сильнішими та стійкішими після руйнувань, завданих путінськими солдатами», – сказала фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про те, що країни «Великої сімки» хочуть надати пакет допомоги Україні на 15 млрд євро, значна частина якої буде у вигляді грантів.

За оцінкою Міжнародного валютного фонду, Україна щомісяця потребує фінансової допомоги у розмірі 5 млрд доларів, щоб підтримувати свою економіку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: