Дуда назвав найкращий варіант завершення війни в Україні

Читать на русском
Анджей Дуда заявив, що війна в Україні має завершитись поверненням територій у її міжнародно визнаних кордонах. Президент також розповів про зустріч із Зеленським напередодні вторгнення.

Найкращим варіантом завершення війни в Україні було б повернення українських територій у межах міжнародно визнаних кордонів.

Про це президент Польщі Анджей Дуда сказав у інтерв'ю Polski Times.

«Я можу сказати, як би хотів, щоб ця війна закінчилася. Я хотів би, щоб це закінчилося тим, що Україна повернула собі всю свою територію у межах міжнародно визнаних кордонів. Це надзвичайно важливе питання для мене, безпеки Польщі, для майбутнього. Це означатиме, що політично Україна виграє цю війну. Я дуже на це розраховую, намагаюся всіляко підтримувати, бо вважаю, що це справедливо і так має бути. Я хотів би, щоб Україна змогла перебудуватися, допомогти їй, щоб вона існувала у своїх кордонах як велика, процвітаюча країна, наш сусід, друг, союзник на майбутнє», – сказав Дуда.

Путін небезпечніший, ніж Гітлер і Сталін – прем'єр ПольщіПрем'єр Польщі вважає, що росії потрібно провести депутінізацію за аналогією до денацифікації Німеччини після Другої світової війни.

Президент вважає дуже маленькою ймовірність того, що росія вирішиться напасти на державу-члена НАТО.

Дуда також розповів про зустріч із Володимиром Зеленським напередодні російського вторгнення: «На прощання Володимир Зеленський сказав мені, що впевнений, що Україна буде атакована у найближчі кілька годин. Це була дуже зворушлива зустріч і дуже зворушливий момент для мене. Я чув: «Росіяни думають, що ми не воюватимемо, але вони помиляються. У нас є досвідчені солдати, які воюють 8 років та мають бойові навички. Це зовсім інша Україна та зовсім інша українська армія, ніж та, що була у 2014 році». Наприкінці Зеленський сказав: «Анджей, можливо, ми бачимося востаннє».

Президент Польщі додав, що вважає Зеленського своїм другом, і країни мають міцні відносини.

Нагадаємо, раніше зовнішньополітичний радник Дуди Якуб Кумоч заявив, що Польща не буде гарантом безпеки України, якщо мирний договір із росією передбачатиме здачу українських територій.

Сам Анджей Дуда вважає, що росію треба змусити виплатити компенсацію Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: