Країни G7 домовилися виділити Україні майже 20 млрд доларів

Читать на русском
Країни Великої сімки домовилися виділити Україні 19,8 млрд доларів. У підсумковій заяві йдеться, що G7 і далі підтримуватиме Україну і готове робити більше.

Група країн «Великої сімки» у п'ятницю, 20 травня, домовилася виділити Україні 19,8 млрд доларів для підтримки економіки під час російського вторгнення.

Про це йдеться у спільній заяві після дводенних зустрічей міністрів фінансів, повідомляє The New York Times.

Єврокомісія пропонує виділити 9 млрд євро макрофінансової допомоги УкраїніЄврокомісія цього року виділить Україні до 9 мільярдів євро макрофінансової допомоги на додаток до короткострокової допомоги.

У заяві країни підтвердили своє зобов'язання допомогти Україні за допомогою грантів та кредитів. «У 2022 році ми мобілізували 19,8 млрд доларів для бюджетної підтримки, у тому числі 9,5 млрд доларів у вигляді недавніх зобов'язань, щоб допомогти Україні скоротити дефіцит фінансування та продовжувати забезпечувати надання основних послуг українському народу», – йдеться у комюніке.

«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну протягом усієї цієї війни і після неї і готові зробити більше за необхідності», — зазначили країни G7.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про позитивну реакцію країн G7 на ідею передавати заарештовані російські активи на відновлення України.

Нагадаємо, Євросоюз сьогодні виділив Україні черговий транш макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: