Країни G7 планують виділити Україні 30 млрд євро – Spiegel

Читать на русском
Міністри фінансів країн «Великої сімки» (G7) хочуть домовитися щодо надання Україні фінансової підтримки у розмірі близько 30 мільярдів євро.

Міністри фінансів країн «Великої сімки» (G7) хочуть домовитися щодо надання Україні фінансової підтримки у розмірі близько 30 мільярдів євро – це має відбутися на зустрічі у Німеччині вже наступного тижня.

Про це повідомляє Spiegel.

Скільки європейців підтримують надання допомоги Україні та її членство в ЄС – результати опитуванняПонад 60 відсотків європейців погоджуються, що Україна має вступити до ЄС, коли буде готова.

Допомога, яка призначена для покриття фінансових потреб країни, де триває війна, до кінця року, буде надана у вигляді кредитів і грантів, а це означає, що Україні не доведеться повертати всю суму, повідомив Spiegel, із посиланням на джерела, що беруть участь у переговорах.

У повідомленні йдеться, що цей план все ще має противників. При цьому одна європейська країна й досі не погодилася взяти участь у програмі.

Раніше ми писали про те, що Європейський Союз надасть Україні ще один транш військової допомоги на 500 млн. євро. Кошти буде направлено на закупівлю важкого озброєння.

11 травня Палата представників США схвалила пакет допомоги, який передбачає підтримку України на загальну суму близько 40 млрд. доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: