У G7 ведуть підготовку пакету допомоги для України в розмірі 15 мільярдів євро – The Washington Post

Читать на русском
Цей пакет допомоги призначений для покриття дефіциту українського бюджету протягом трьох місяців. Фактично, це короткострокова допомога
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Велика сімка, відома також як G7, обговорила підготовку для України пакету фінансової допомоги у розмірі 15 мільярдів євро. Найближчим часом буде офіційно оголошено про надання допомоги, зараз опрацьовуються деякі деталі.

Про це повідомляє американське видання The Washington Post з посиланням на власні анонімні джерела з обізнаних кіл.

Закопатися у вату. Колонка Леоніда ШвецяЗа три місяці війни у росії не трапилося жодних змін. Тобто плани вторгнення коригувалися, на цвинтарях з'явилося багато свіжих могил, але країна, як і раніше, живе так, ніби нічого не сталося.

Вказується, що цей пакет допомоги призначений для покриття дефіциту українського бюджету протягом трьох місяців. Фактично, це короткострокова допомога, оскільки світові лідери вже дали зрозуміти, що надалі буде потрібен набагато більший і довгостроковий фінансовий пакет.

Надання пакету буде реалізовано через кілька партнерів України, в тому числі через Міжнародний валютний фонд.

Нагадаємо, 17 травня стало відомо, що міністри фінансів країн Великої сімки (G7) хочуть надати для пакету допомоги Україні 15 мільярдів євро, значна частина допомоги буде у вигляді грантів, які не потрібно повертати.

Крім цього, Європейська комісія пропонує надати Україні до 9 млрд євро макрофінансової допомоги цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: