Країни G7 хочуть надати Україні €15 млрд, частину не треба повертати

Читать на русском
Міжнародні партнери України готові надати значну фінансову допомогу державі, значну частину якої взагалі не треба буде повертати.

Міністри фінансів країн Великої сімки (G7) хочуть надати пакет допомоги Україні на 15 мільярдів євро, значну частину якої буде у вигляді грантів, які не потрібно повертати. Раніше ЗМІ повідомляли про 30 млрд євро допомоги.

Про це Reuters заявив високопоставлений посадовець в уряді Федеральної республіки Німеччина.

За інформацією агентства, пакет охоплюватиме три місяці з короткостроковим фінансуванням переважно у вигляді грантів, які, на відміну від позик, не потрібно повертати. Як стверджував чиновник, допомога потрібна, оскільки доходи України значно впали через війну з російською федерацією.

За даними Reuters, Сполучені Штати Америки вже запропонували надати половину допомоги у вигляді грантів на суму 7,5 млрд доларів.

Нагадаємо, німецьке агентство Spiegel повідомило про ідею надання Україні 30 млрд євро допомоги країнами G7.

Раніше ми писали про те, що Європейський Союз надасть Україні ще один транш військової допомоги на 500 млн євро. Кошти буде направлено на закупівлю важкого озброєння.

11 травня Палата представників США схвалила пакет допомоги, який передбачає підтримку України на загальну суму близько 40 млрд дол.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: