У США запропонували фінансувати військову допомогу Україні за рахунок конфіскації російських активів

Читать на русском
Яка іронія - гроші, награбовані олігархами у російського народу, підуть на фінансування військових потреб української армії, яка бореться проти росії
Чак ШумерAP Photo

Сполучені Штати можуть розпочати тотальну конфіскацію активів російських олігархів з метою забезпечення фінансування військової допомоги для України.

Про це заявив лідер Демократичної партії в Сенаті США Чак Шумер, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

«Україна потребує всієї допомоги, яку вона може отримати, і водночас нам потрібні всі активи, які ми можемо об'єднати, щоб надати Україні необхідну допомогу» - сказав він.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Шумер зазначив, що Конгрес на прохання адміністрації президента США Джозефа Байдена працює, щоб знайти додаткові джерела фінансування військової допомоги Україні на заявлені 33 млрд доларів. Одним зі шляхів такого фінансування є можливість конфісковувати активи російських олігархів, продавати їх і пересилати гроші безпосередньо в Україну. Процес вилучення належного російським олігархам майна буде значно спрощений - питання зможуть вирішувати федеральні суди в самі стислі терміни.

Крім того, США визнають кримінальним злочином усвідомлене отримання і володіння доходами від діяльності в інтересах російського уряду, всі операції з яким будуть визнані корупційними.

«Настав час для російських олігархів, які потрапили під санкції, понести відповідальність за отримані ними неправомірним шляхом багатства» - резюмував Шумер.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США 28 квітня проголосувала за законопроєкт щодо ленд-лізу для України. Це допоможе значно прискорити поставки озброєння в Україну для подальшого захисту від російської агресії.

28 квітня адміністрація президента США Джо Байдена направила до Конгресу запит на додаткове фінансування для України у розмірі 33 мільярдів доларів, щоб протистояти російському вторгненню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: