ЄС запропонує Україні новий пакет фіндопомоги для покриття невідкладних потреб – Reuters

Читать на русском
Євросоюз має намір надати Україні нові кредити для покриття невідкладних потреб. Сума нового пакета допомоги наразі невідома.
Слово і діло

Європейська комісія 18 травня збирається запропонувати новий пакет фінансової допомоги Україні, який включатиме кредити для підтримки ліквідності та зобов'язання щодо довгострокового фінансування реконструкції країни. Розмір допомоги ще визначено остаточно.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на офіційних осіб.

Марченко розповів, скільки Україна витратила на військові потреби від початку вторгнення росіїУкраїна витратила на військові потреби з початку повномасштабного російського вторгнення 245,1 млрд гривень. Кошти взяли з бюджету розвитку.

Точна сума пакету поки що невідома, але, як стверджують два чиновники, допомога приблизно покриє фінансові потреби України на два місяці, в основному за рахунок кредитів.

Ще один чиновник сказав, що гроші надійдуть з бюджету Європейського союзу та від урядів ЄС, відкинувши розмови про те, що кошти можуть бути залучені на ринку шляхом випуску спільних облігацій.

Крім того, у середу Єврокомісія має заявити про свою підтримку довгострокового відновлення України та викладе план, який, за оцінками, сумарно коштуватиме трильйони євро.

Нагадаємо, за оцінкою Міжнародного валютного фонду, Україна щомісяця потребує фінансової допомоги у розмірі 5 млрд доларів, щоб підтримувати свою економіку.

Раніше ЗМІ писали, що країни G7 хочуть домовитися про надання Україні фінансової підтримки у розмірі близько 30 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: