Окупанти хочуть провести у Маріуполі «референдум» про приєднання до росії – радник мера

Читать на русском
Окупанти планують у Маріуполі псевдореферендум про приєднання до росії, повідомляє радник мера.

Російські окупанти збираються організувати та провести у Маріуполі «референдум» про приєднання до росії. Можлива дата – 15 травня.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Під завалами драмтеатру в Маріуполі могли загинути близько 600 людей – APВнаслідок російського авіаудару по драмтеатру в Маріуполі під завалами могли загинути близько 600 мирних громадян.

Андрющенко пише, що за всіма ознаками Маріуполь хочуть одразу інтегрувати до росії. Перший крок – перехід на російський код мобільного зв'язку. Далі, за його словами, до «ДНР» мають зайти російські банки та установи вищої освіти.

«Надходить інформація про намір організації та проведення референдуму в Маріуполі про приєднання до росії. Сьогодні сайт Маріуполя 0629.com.ua назвав дату 15 травня. Ми також неодноразово отримували свідчення від джерел, що самоназваний мер назве саме цю дату. Не можемо ані підтвердити, ані спростувати - продовжуємо відсліковувати та фіксувати», – повідомив радник.

Нагадаємо, тим часом у Маріуполі продовжують розбирати завали житлових будинків. За інформацією Андрющенка, під кожним зруйнованим будинком знаходять по 80-100 трупів.

Через нинішню катастрофічну гуманітарну ситуацію в Маріуполі можуть вибухнути епідемії. До кінця року, як заявили у міськраді, від хвороб та нестерпних умов може померти понад 10 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: