Ворог обіцяє «компенсації» в обмін на «свідчення» проти захисників Маріуполя – розвідка

Читать на русском
На окупованих територіях пропонують гроші місцевим мешканцям за зруйноване житло – вороги обіцяють «компенсації» в обмін на «свідчення» проти захисників Маріуполя.
Getty Images

На окупованих територіях пропонують гроші місцевим мешканцям за зруйноване житло – вороги обіцяють «компенсації» в обмін на «свідчення» проти захисників Маріуполя.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у Facebook.

«Окупанти продовжують акції залякування та фільтрації населення окупованих територій. У селі Безіменне Донецької області під час фільтраційних заходів рашисти пропонують людям грошову компенсацію за зруйноване житло в обмін на згоду «свідчити» проти українських захисників у Маріуполі», - йдеться у повідомленні.

У Запорізький ОВА оприлюднили список українців, викрадених російськими окупантамиУ Запорізькій обладміністрації оприлюднили список з десяти жителів області, яких викрали російські окупаційні війська.

У Бердянську окупанти включають звуковий сигнал тривоги, одночасно наказують усім закрити вікна, двері та не залишати будинків. Так росіяни переконують місцеве населення, що ЗСУ нібито «збираються застосувати у місті хімічну зброю».

Також, за даними розвідки, до окупованого Херсону прибула група вербувальників, до якої входять співробітники ФСБ, офіцери «міністерства держбезпеки ДНР» та представники ПВК «Ліга» (колишня «Вагнер»). Їхнє завдання – знайти людей, які погодяться працювати у «спецслужбах ДНР». Паралельно проводяться показові фільтраційні заходи щодо патріотично налаштованих місцевих.

Водночас за час перебування зазначеної групи було закатовано та вбито до 50 осіб цивільного населення. Близько 120 жителів Херсона було викрадено. Наразі їхнє місцезнаходження не відоме.

Тим часом, учора найманці прибули до місцевого СІЗО, де проводили так звану «мобілізацію» серед утримуваних осіб. З приміщення було чутно стрілянину з автоматів.

Як додають у ГУР, попри смертельну небезпеку з боку окупантів, українці продовжують опір на тимчасово окупованих територіях.

Раніше стало відомо, скільки жителів викрали росіяни на окупованих територіях Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: