Всі підводні човни російського Чорноморського флоту покинули Севастополь – ЗМІ

Читать на русском
Всі ці підводні човни є носіями крилатих ракет і, поки що, теоретично невразливі для ударів української берегової оборони
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Всі діючі підводні човни російського Чорноморського флоту раптово покинули окупований Севастополь. 13 травня причали в Південній бухті Севастополя, де зазвичай стоять російські підводні човни, спорожніли. Всі ці підводні човни несуть крилаті ракети «Калібр».

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на власного кореспондента в Севастополі.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

До складу російського Чорноморського флоту входять шість підводних човнів проєкту «Варшав'янка» (Б-261 «Новоросійськ», Б-237 «Ростов-на-Дону», Б-262 «Старий Оскол», Б-265 «Краснодар», Б-268 «Великий Новгород» і Б-271 «Колпіно») і один підводний човен класу «Палтус» (Б-871 «Алроса»); останній, втім, з 2019 року знаходиться в ремонті, який йде дуже мляво. В останні дні з'явилася інформація, що цей підводний човен нібито готується до виходу на ходові випробування.

Всі ці підводні човни є носіями крилатих ракет і, поки що, теоретично невразливі для ударів української берегової оборони. Кожен підводний човен несе чотири крилаті ракети та може перебувати в морі до 45 діб.

Нагадаємо, в Україні зберігається загроза нанесення ворогом ракетних ударів крилатими ракетами морського базування з акваторії Чорного моря по військових і цивільних об'єктах.

За даними британської розвідки, близько 20 кораблів ВМФ росії зараз знаходяться в оперативній зоні Чорного моря, включаючи підводні човни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: