Окупанти намагаються спричинити голод на півдні України – Центр при РНБО

Читать на русском
Російські військові намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України. Окупанти вивозять зерно з регіону.
Getty Images

Російські військові намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України. Окупанти вивозять зерно з регіону.

Про це попереджає Центр протидії дезінформації при РНБО.

Як підтвердження наводять інформацію омбудсменки Людмили Денісової, згідно з якою росія вивозить в Крим зерно, викрадене в українських фермерів.

«Підтвердженням цьому можуть слугувати повідомлення жителів Севастополя щодо того, що кілька днів тому запрацював морський термінал з перевалки зерна, запасів якого в Криму просто не існує», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що водночас з цим окупанти дозволили фермерам Херсонщини сіяти тільки зерно та соняшник, якщо ті погодяться безоплатно віддавати 70% майбутнього врожаю окупантам. Більшість фермерів відмовляється від такої співпраці.

«Не хочеться проводити паралелі, але майже так само чинили в Україні більшовики», – наголошують в Центрі.

Нагадаємо, війна в Україні вже вплинула на близько 25% світової торгівлі зерновими та призвела до зростання світових цін, продовольчої інфляції та зниження доступу до продуктів харчування у країнах-імпортерах України та росії. Зокрема, пшениці та соняшникової олії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: