Кожен день працювати так, щоб війна була коротшою, в цьому пріоритет України – Зеленський

Читать на русском
Україна вдячна всім партнерам, які підтримують її у священній війні проти російського імперського рашизму. Це - внесок у забезпечення спокійного майбутнього у світі
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 13 травня, 79-го дня війни проти російських окупантів. Він привітав українців з ювілейним, 200-м збитим російським літаком, а також закликав українців докласти всіх зусиль, щоб перемога над рашистами настала якомога швидше.

Основне зі звернення президента:

  • Російські війська зазнали в Україні жахливих втрат. 13 травня вони втратили ювілейний, двохсотий літак. Крім того, понад 27 тисяч російських солдатів удобрюють українську землю. Знищено, пошкоджено і захоплено понад три тисячі одиниць російської бронетехніки всіх видів. Заради чого все це, навіть самі росіяни не в змозі собі пояснити.
  • Ніхто не може сказати, як довго йтиме ця війна. Але в наших силах прискорити наближення перемоги. Кожен день працювати так, щоб війна була коротшою, в цьому пріоритет України.
  • Україна вдячна всім партнерам, які підтримують її у священній війні проти російського імперського рашизму. Це - внесок у забезпечення спокійного майбутнього у світі.
  • Світ визнав, що російське вторгнення поставило багато країн на межу голоду. Блокада росією українських портів, масова крадіжка зерна та його знищення, відкриті загрози російських чиновників голодом показують, що росія прямо зацікавлена у створенні криз у світі.
  • Тим, хто гальмує санкційні пакети проти агресора, варто пам'ятати, що кожен день зволікання - це втрачені життя, дестабілізація, загроза глобального масштабу.
  • Українські війська деокупували вже 1015 населених пунктів, які зумів захопити агресор. У них повертається нормальне життя.
  • 37 посольств відновили роботу в Києві.
  • Україна не припиняє спроб врятувати з Маріуполя і «Азовсталі» всіх наших людей. Зараз йдуть дуже складні переговори про наступний етап евакуаційної місії - вивезення важкопоранених, медиків. Йдеться про велику кількість людей.
  • Українському бізнесу теж потрібно відновлювати роботу - цього вимагає економічна ситуація.
  • Державними нагородами відзначено 212 військовослужбовців Збройних Сил України.

Нагадаємо, за даними ГУР МОУ, в серпні в війні з росією настане перелом, а до кінця поточного року вже завершиться більшість битв. Україна поверне всі окуповані території.

Другий, третій і п'ятий президенти Леонід Кучма, Віктор Ющенко і Петро Порошенко звернулися до керівників країн світу, щоб допомогти врятувати життя цивільних і військових з території заводу «Азовсталь» в Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: