Ворожий флот залишив на патрулюванні моря два кораблі, решта у Криму – ОК «Південь»

Читать на русском
У Херсонській та Миколаївській областях російські війська продовжують укріплюватися на зайнятих позиціях, а на окупованих територіях набирає обертів гуманітарна криза.
Ілюстративне фотоГлавком

Станом на суботу, 14 травня, Чорноморський флот країни-агресора залишив на патрулюванні тільки два кораблі. При цьому, спроба росіян захопити спостережні пости в районі Токаревого на Херсонщині провалилася.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«Корабельне угруповання ворожих сил залишило на патрулюванні 2 кораблі, решта – відновлює сили й запаси по базах в Криму. Але загрози ракетного нападу та відчайдушної висадки рашистського десанту це не зменшує», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, тим часом у Херсонській та Миколаївській областях російські війська продовжують укріплюватися на зайнятих позиціях, а на окупованих територіях набирає обертів гуманітарна криза.

Стратегічно важлива точка: глава розвідки розповів про значення острова ЗміїнийТой, хто контролює острів Зміїний, може певною мірою контролювати повітряну обстановку на півдні, блокувати рух суден. Крім того, зі Зміїного росія може розпочати військові дії у Придністров'ї.

За твердженням української сторони, колабораційна влада, призначена з некомпетентних осіб не здатна вирішувати адміністративні та економічні питання.

«Забезпечення регіону в ручному режимі ситуативними поставками продовольства, пального, ліків та іншим вже навіть не створює ілюзії добробуту. Самі колаборанти вишукують способи втекти від відповідальності та нав’язаних обов’язків до Криму», – наголошують в оперативному командуванні «Південь».

Водночас, ОК «Південь» повідомляє, що ворог активних наступальних дій не веде.

«Зухвала спроба ворожої диверсійно-розвідувальної групи під прикриттям артилерійського вогню захопити спостережні пости в районі Токаревого успіху не мала – і військові рф «ретирувалися», - додають у командуванні.

Нагадаємо, російські окупанти почали розгортати ППО на тимчасово захопленому острові Зміїний. Українська військова розвідка має дані щодо розгортання росією зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцир» та ЗРК «Тор-М2», які мають забезпечувати протиповітряну оборону рф ближнього радіуса дії.

Раніше ми повідомляли, що в Севастополь звозять вбитих і поранених окупантів з острова Зміїний.

Також у Генштабі ЗСУ розповіли подробиці наступу окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: