В Севастополь звозять вбитих і поранених окупантів з острова Зміїний

Читать на русском
Із сорока військових рф, відряджених на острів, живими повернулися восьмеро. Вбитих та поранених військових звозять в окупований Севастополь.
Getty Images

Із сорока військових рф, відряджених на острів, живими повернулися восьмеро. Вбитих та поранених військових звозять в окупований Севастополь.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

У розвідці зазначають, що наразі у севастопольському військовому шпиталі переповнено хірургії та травматології. У зв’язку з високим навантаженням в палатах встановлюється по сорок ліжок.

Через велику кількість поранених на території Криму активно ведеться кампанія щодо донорства крові. Окупаційна влада вимагає від підприємців відправляти працівників до пунктів здачі крові. Крім цього, на «державні підприємства» півострова надійшло розпорядження окупаційної влади про відправлення до місцевих військкоматів визначеної кількості чоловіків.

Стратегічно важлива точка: глава розвідки розповів про значення острова ЗміїнийТой, хто контролює острів Зміїний, може певною мірою контролювати повітряну обстановку на півдні, блокувати рух суден. Крім того, зі Зміїного росія може розпочати військові дії у Придністров'ї.

«Їм пропонується підписати контракти зі ЗС рф на строк від трьох місяців до одного року. Обіцяють несення служби на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей», – додають у розвідці.

Нагадаємо, російські окупанти почали розгортати ППО на тимчасово захопленому острові Зміїний. Українська військова розвідка має дані щодо розгортання росією зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцир» та ЗРК «Тор-М2», які мають забезпечувати протиповітряну оборону рф ближнього радіуса дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: