Зброя, гроші, санкції проти росії: Зеленський на саміті G7 назвав основні потреби України

Читать на русском
Все це допоможе Україні здобути перемогу над росією і викинути країну-агресора за межі державних кордонів
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Щоб перемогти у війні з росією, Україна потребує трьох речей - це посилені поставки озброєння від Заходу, фінансова підтримка, а також руйнівні санкції проти країни-агресора.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на саміті G7 8 травня.

Зеленський зазначив, що Україна в обов'язковому порядку повинна отримати ракетні системи залпового вогню M142 HIMARS і М270 MLRS, як і інші види важкого озброєння. Якби вони були надані раніше, вдалося б уникнути безлічі жертв і трагедій.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

«Я вдячний вам за допомогу, яку ми вже отримали. Бо, як і під час Другої світової війни, доля свободи вирішується на полі бою» - сказав він.

Зеленський також зажадав більш жорстких санкцій як проти росії, так і проти країн, які допомагають росії та блокують санкційні зусилля Європейського Союзу - зокрема, Угорщини. Також він закликав заборонити будь-які експортно-імпортні операції з рф, ввести для росіян жорсткий візовий режим, санкціонувати всіх чиновників російських органів влади та покарати всіх російських військових злочинців.

«Спеціальна міжнародна група експертів під головуванням Майкла Макфола та Андрія Єрмака розробила План дій щодо посилення санкцій проти росії за цю війну. Потрібно – я дуже прошу вас - реалізувати ці санкції та хоча б дати свій зворотний аналіз» - заявив він.

Росія продовжує шукати лазівки для обходу санкцій – ЄрмакРосія продовжує шукати лазівки для обходу санкцій, запроваджених Заходом. Тепер російські чиновники мають намір залучити треті країни світу для отримання товарів компаній, що пішли з ринку.

Наостанок Зеленський підкреслив, що важливою частиною війни проти росії залишається фінансова підтримка з боку західних країн. Україні потрібно щомісяця 5-7 млрд доларів на фінансування основних потреб, а після війни доведеться відновлювати зруйноване - це обійдеться приблизно в 600 мільярдів доларів. Для країн ЄС і США це посильні витрати, якщо вони бажають скоріше закінчити цю війну і бажають Україні перемоги.

«Ми повинні зробити все для того, щоб війна закінчилася якнайшвидше перемогою свободи. Бо чим довше буде війна - тим більше буде вигода тиранії й тим більше будуть втрати свободи. Причому не тільки в Україні, а у всій Європі» - додав він.

Нагадаємо, що 8 травня прем'єр Канади Джастін Трюдо прибув в Україну - під час свого візиту він відвідав Ірпінь, щоб особисто побачити всі звірства російських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: