Число загиблих в Україні на тисячі перевищує офіційні дані – ООН

Читать на русском
В Україні за час війни загинуло 3,4 тисячі мирних громадян. Але в ООН попереджають, що реальна цифра на тисячі більша.

З початку повномасштабної війни з росією в Україні загинули 3 тисячі 381 цивільний, ще 3 тисячі 680 отримали поранення. Але реальна кількість жертв на тисячі перевищує офіційні дані.

Про це на брифінгу у Женеві заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер.

Під завалами драмтеатру в Маріуполі могли загинути близько 600 людей – APВнаслідок російського авіаудару по драмтеатру в Маріуполі під завалами могли загинути близько 600 мирних громадян.

«Ми працювали над оцінками, але поки що можу сказати тільки те, що це на тисячі більше, ніж ті цифри, які ми вам зараз дали», – сказала Богнер, передає Reuters.

«Велика «чорна діра» – це Маріуполь, куди нам було важко отримати повний доступ і отримати повністю підтверджену інформацію», – додала вона.

Також, за даними ООН, з 24 лютого було зафіксовано 204 випадки насильницьких зникнень, переважна більшість із них пов'язана з діями російських військових та пов'язаних з ними збройними формуваннями.

Нагадаємо, 6 травня Рада безпеки ООН вперше одноголосно підтримала заяву за фактом війни в Україні.

Раніше в ООН спрогнозували, що дев'ять із десяти українців можуть зіткнутися з бідністю та крайньою економічною вразливістю, якщо війна з росією затягнеться протягом наступного року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: