Стратегічну поразку росії видно всьому світу і тільки в рф бояться це визнати – Зеленський

Читать на русском
Росіяни - хворі на голову люди, які б'ють по житлових будинках, школах, лікарнях, мостах, цивільних об'єктах. Але Україна відновить все, що зруйнували ці душевнохворі
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 12 травня, 78-го дня війни проти російських окупантів. Він нагадав, що весь світ відзначає 12 травня Міжнародний день медсестри, а також зазначив, що стратегічну поразку росії в Україні вже видно всьому світу, тільки Росія досі боїться визнати це.

Основне зі звернення президента:

  • 12 травня світ відзначає Міжнародний день медсестри. Президент нагородив цього дня українських медсестер, які з початку війни врятували безліч життів. Державні нагороди вручені Тетяні Тарасенко, Аллі Чернець та Людмилі Гусак з Сумської області, Вірі Целік, Оксані Уманець та Ірині Вернигорі з Чернігова, Оксані Баландіній з Луганської області, Світлані Клименко та Марії Адаменко з Київської області, Наталії Абашник з Харкова.
  • Рашистські окупанти продовжують поводитися як варвари. Вони, зокрема, знищують систему української охорони здоров'я. За час бойових дій з 24 лютого російські війська зруйнували 570 закладів охорони здоров'я. Повністю знищили 101 лікарню.
  • Росіяни - хворі на голову люди, які б'ють по житлових будинках, школах, лікарнях, мостах, цивільних об'єктах. Але Україна відновить все, що зруйнували ці душевнохворі - лікарні, школи, заводи, будинки, мости.
  • Російська стратегічна поразка в Україні очевидна вже для всього світу. Однак росія жахливо боїться визнати, що вона програла. Тому рашистська воєнщина намагається заховати правду за ракетними, авіаційними та артилерійськими ударами. Завдання України - звільнити свою землю, своїх громадян і назавжди захистити їх від повторення такого вторгнення.
  • Звання Героя України присвоєно полковнику Качуру Роману Володимировичу, командиру 55-ї окремої артилерійської бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ. Державними нагородами відзначено 269 військовослужбовців Збройних Сил України, з них 14 – посмертно.

Нагадаємо, 12 травня Комітет Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики підтримав ініціативу з використання терміна «рашизм» щодо ідеологічної системи, вибудуваної в росії.

12 травня Рада ООН з прав людини прийняла резолюцію щодо розслідування злочинів з боку російських військ в Україні з метою притягнення винних до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: