Рада спростила трудові відносини для малого та середнього бізнесу

Читать на русском
Законом передбачається добровільність застосування договірного режиму роботодавцями, які відповідно до встановлених умов мають право його застосовувати.

Парламент сьогодні схвалив законопроект щодо договірного режиму трудових відносин для малого та середнього бізнесу, який передбачає зменшення бюрократичного навантаження на роботодавців.

Про це йдеться у тексті закону №5371, який підтримали 246 народних обранців.

Законом запроваджується договірний режим, який застосовуватиметься до трудових відносин між:

  • працівниками та роботодавцями-суб'єктами малого та середнього підприємництва з кількістю працівників до 250 осіб;
  • роботодавцем та працівником, заробітна плата якого становить понад 8 мінімальних заробітних плат на місяць.

Законом передбачається добровільність застосування договірного режиму роботодавцями, які відповідно до встановлених умов мають право його застосовувати.

Документом визначаються особливості надання щорічних оплачуваних відпусток та відпусток без збереження заробітної плати за умов договірного режиму регулювання трудових відносин.

Встановлюються терміни та періодичність виплати заробітної плати в умовах договірного режиму регулювання трудових відносин – визначається, що заробітна плата виплачується не рідше одного разу на місяць.

Також визначається порядок припинення трудового договору за умов договірного режиму регулювання трудових відносин, зокрема припинення трудового договору з ініціативи роботодавця з виплатою компенсації працівнику.

Раніше ми писали, що за перший місяць війни українські банки отримали 10 млрд чистих збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: