Прикордонники враховують можливу загрозу з боку Білорусі

Читать на русском
В прикордонній службі України заявили, що відновили контроль на ділянці кордону протяжністю 1200 км і готові до загроз з Білорусі.

Державна прикордонна служба відновила контроль на ділянці кордону протяжністю 1200 км і готова до можливих загроз з боку Збройних сил Білорусі.

Про це заявив директор департаменту охорони державного кордону адміністрації Держприкордонслужби Леонід Баран.

«Держприкордонслужба в межах Київської, Сумської та Чернігівської областей вийшла на ділянки відповідальності. Відновлено контроль на ділянці кордону протяжністю 1200 км, дві третини з яких - кордон з рф. Проте, небезпека залишається, тому класичних заходів охорони кордону не достатньо. Зараз продовжуються заходи з детальної перевірки місцевості та облаштовуються додаткові пости», - підкреслив Баран.

За його словами, станом на сьогодні ситуація на кордоні з Білорусією залишається контрольованою. Однак прикордонники враховують можливу загрозу з боку цієї держави та вживає всіх необхідних заходів.

«Також складна та провокативна ситуація зберігається на Придністровському сегменті кордону з Молдовою. Прикордонники, враховуючи можливі ризики, також вживають всіх необхідних заходів. Наразі всі пункти пропуску на цьому сегменті закриті», - зазначив посадовець ДПСУ.

Як він стверджує, за останні дні зростає кількість обстрілів України з території росії по позиціям прикордонників.

Нагадаємо, Білорусь розгорнула на кордоні з Україною сили спецоперацій у трьох напрямках. Раніше Міністерство оборони Британії заявило, що Росія використовуватиме навчання в Білорусі, щоб стримати українські сили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: