Білорусь розгорнула на кордоні з Україною сили спецоперацій на трьох напрямках

Читать на русском
У білоруському генштабі повідомили, що виставлять групи своїх військовослужбовців на українському кордоні через нібито загрозу.

Збройні сили Республіки Білорусь розгорнули підрозділи сил спеціальних операцій на трьох тактичних напрямках на кордоні з Україною нібито через загрозу Збройних сил України.

Про це йдеться у заяві начальника генерального штабу ЗС – першого заступника міністра оборони Білорусі, генерал-майора Віктора Гулевича.

«США та його союзники продовжують нарощувати військову присутність біля державних кордонів Білорусі. Створена угруповання протягом останніх 6 місяців зросла більш ніж удвічі як і кількісному, так і у якісному відношенні. Поява в акваторії Середземного та Балтійського морів угруповання, що несе крилаті ракети морського та повітряного базування, збільшення авіаційного угруповання в країнах Польщі та Балтії свідчить про наростаючу загрозу для Білорусі», – заявляє Гулевич.

Зокрема, проводиться низка навчань на території Східної та Південно-Східної Європи. Наприклад, навчання «Захисник Європи», на якому передбачається залучити до 20000 осіб і велику кількість техніки, ще 7 навчань на території країн, що межують з Білоруссю. За словами білоруського генерала, на навчаннях будуть застосовувати розвідувально-диверсійні сили, висадку десанту, застосування сил спеціальних операцій.

«Виходячи з цього, у ЗС (Білорусі) вироблено цілий комплекс заходів, спрямованих на протидію можливим загрозам. У межах другого етапу перевірки сил негайного реагування на Західний та Північно-західний операційні напрямки висунуто батальйонно-тактичні групи. Для їх посилення висуваються підрозділи протиповітряної оборони, ракетних військ та артилерії, які забезпечуватимуть їхнє бойове функціонування. Створене ЗСУ угруповання на Південному операційному напрямку загальною чисельністю до 20000 осіб також вимагає від нас реакції. З метою забезпечення безпеки Білорусі на Південному напрямку сили підрозділів сил спеціальних операцій розгорнуті на трьох тактичних напрямках», – підкреслили в Генштабі.

Нагадаємо, вчора, 4 травня, у збройних силах Білорусі розпочалася раптова перевірка сил реагування. У міноборони заявили, що мета перевірки – оцінка готовності та здатності особового складу до оперативного реагування на можливе виникнення кризових ситуацій. До того ж, у Міноборони Британії заявили, що Росія використовуватиме навчання у Білорусі, щоб стримати українські сили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: