Контрнаступ у Харківській області: ЗСУ найближчим часом можуть вийти до кордону з росією – ISW

Читать на русском
Українські військові проводять успішний контрнаступ на північний схід від Харкова і значно просунулися вперед. Найближчим часом вони матимуть змогу вийти до кордону з росією.

Український контрнаступ на північний схід від Харкова значно просунувся вперед. Найближчими днями або тижнями ЗСУ зможуть просунутися до російського кордону.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Український контрнаступ на північний схід від Харкова значно просунувся вперед і, ймовірно, найближчими днями чи тижнями просунеться до кордону з росією. Російські сили можуть проводити обмежений відхід перед успішними українськими атаками і, як повідомляється, зруйнували три мости, щоб уповільнити просування українців», – йдеться у звіті.

Є три очевидні сценарії війни в Україні, два з трьох означають перемогу росії – генерал СШАГенерал США назвав три сценарії майбутнього розвитку війни в Україні. При цьому, на думку Репаса, війна триватиме, принаймні, два роки.

Аналітики вважають малоймовірним, що найближчим часом російські сили спробують повернути звільнені українськими військами північно-східні околиці Харкова.

«Цей український наступ, ймовірно, спрямований на те, щоб витіснити російські війська із зони дії артилерійського вогню Харкова та вийти на кордон Бєлгородської області росії. Як раніше прогнозувала ISW, український контрнаступ змушує російські підрозділи, призначені для розгортання в інших місцях, передислокуватися на Харківський фронт, щоб зупинити українські атаки», – йдеться у звіті.

ISW зазначає, що з огляду на нинішні темпи просування українських військ, армія окупантів не зможе запобігти їх виходу до кордону навіть із додатковим підкріпленням.

В Інституті також повідомили, що, судячи з усього, найближчим часом російські війська оголосять про створення так званої «Херсонської народної республіки».

Нагадаємо, 5 травня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що українська армія перейшла до контрнаступних дій проти військ рф на Харківському та Ізюмському напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: