Росіяни продовжують обстрілювати Харківщину, є загиблі і поранені

Читать на русском
Російські окупаційні війська продовжують обстрілювати Харків і Харківську область з артилерії, є загиблі та поранені.

За останню добу внаслідок обстрілів окупаційних військ російської федерації по Харківському району та області загинули троє осіб, ще дев'ятеро отримали поранення.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Російські окупаційні війська завдали по Харкову 1 артилерійський удар. Постраждав район Сокільників. Унаслідок обстрілу окупантами Харківського району (Руські Тишки, Циркуни, с. Михайлівка, Рай-Оленівка) - 4 осіб отримали поранення, 1 людина загинула у Циркунах. Протягом доби активні обстріли тривали в Богодухові та районі - 3 поранених, 2 загиблих. Увечері 8 травня зафіксували обстріли окупантів в Лозівській, Золочівській громадах - 2 поранених. Загалом за добу по Харківській області через обстріли росіян - 9 поранених, 3 людини, на жаль, загинули», – сказав він.

За словами Синєгубова, також тривають бої на Ізюмському напрямку, однак ворог активних наступальних дій не проводив, перегруповує підрозділи та намагається утримати раніше зайняті позиції. Як він стверджує, Збройні сили України на своїх позиціях, не допускають просування ворога та поступово проводять контрнаступальні дії.

Нагадаємо, 5 травня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що українська армія перейшла до контрнаступних дій проти військ рф на Харківському та Ізюмському напрямках. За даними Інституту вивчення війни, найближчими днями або тижнями ЗСУ на Харківщині зможуть просунутися до російського кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: