У Маріуполь знищили понад 2,5 тис. окупантів, ще 5 тис. – поранено – «Азов»

Читать на русском
Українські бійці в Маріуполі без підтримки авіації і артилерії ліквідували 2,5 тисячі російських військових та поранили ще 5 тисяч окупантів.
Укрінформ

Українські бійці в Маріуполі без підтримки авіації і артилерії ліквідували 2,5 тисячі російських військових та поранили ще 5 тисяч окупантів.

Про це заявив офіцер управління розвідки полку «Азов» Ілля Самойленко під час пресконференції 8 травня.

«Захоплення Маріуполя відбувається останні 2,5 місяці. Ситуація така, яку раніше ніколи не бачили в історії», – розповів боєць.

Зауважимо, що втрати окупантів у Маріуполі складають більше ніж 15% усіх втрат російської армії у війні проти України. Крім цього, українські бійці також знищили понад 60 російських танків і пошкодили ще 30 та ліквідували 10% артилерійських систем.

Перший етап евакуації з «Азовсталі» повністю завершено – ЗеленськийНаступний етап охоплює евакуацію поранених, медичних працівників, а також українських військових - якщо росіяни будуть в змозі стримати свої обіцянки

«На Маріуполь довелося близько 50% всіх бомбардувань з рф. 150 прильотів на день. В нас була нульова підтримка. Ані повітряної, ані наземної, ані артилерійської підтримки», – зазначив Самойленко.

Нагадаємо, внаслідок російської агресії у Маріуполі знищено понад 95% усіх споруд. Досі залишається невідомою кількість жертв серед мирного населення у місті.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявляв, що під кожним зруйнованим будинком у Маріуполі, розбираючи завали, знаходять 80-100 трупів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: