Нафтове ембарго проти росії стає все ближче і реальніше – ЗМІ

Читать на русском
Звичайно, залишається відкритим ряд питань, наприклад, перехідний період. Однак основні блокувальники вже зняли свої заперечення проти ембарго
Ілюстративне фотоcyprus-daily.news

Варіант, при якому Європейський союз нарешті введе ембарго на російську нафту, стає все більш імовірним. Причина в тому, що основні лобісти російської нафти в ЄС - Австрія, Угорщина і Словаччина - з різних причин відкликали своє вето з розв'язання цього питання. А вирішальним фактором стала згода на ембарго з боку Німеччини.

Про це 1 травня повідомило німецьке видання ZDF з посиланням на власне джерело в колах європейської дипломатії.

Падіння видобутку нафти в росії може стати рекордним за майже двадцять років – прогнозВидобуток нафти в росії скоротиться на 17 відсотків у 2022 році. Масштаби падіння виробництва будуть найзначнішими з 1990-х років.

Звичайно, залишається відкритим ряд питань, наприклад, перехідний період. Однак основні блокувальники - Угорщина, Австрія та Словаччина, а також Іспанія, Італія та Греція - так чи інакше зняли свої заперечення. Так само вчинила і Німеччина.

Передбачається, що такий різкий поворот німецької політики пов'язаний з тим, що країна досягла успіху в пошуку альтернативних постачальників, знизивши залежність від російської нафти з 35% в лютому до 12% у квітні.

З усім тим, імпорт російської нафти все ж може бути дозволений до осені 2022 року, або навіть до зими - оскільки багатьом країнам ЄС потрібен перехідний період, щоб знайти заміну російської нафти. Традиційно найбільш залежні країни - це країни Південної Європи.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Німеччина готова припинити купувати російську нафту. Це розчищає шлях для введення ембарго Європейським Союзом на імпорт сирої нафти з росії.

Нагадаємо, шостий пакет санкцій Євросоюзу проти росії включає пункт про заборону на імпорт нафти. Однак в ЄС немає єдиної позиції ані з ембарго на нафту, ані на газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: