В Україні хочуть заборонити російську музику на радіо та ТБ

Читать на русском
У Раді зареєстрували законопроект про заборону на радіо та телебаченні російської музики до завершення в Україні війни.

У Верховній раді зареєстрували законопроект №7273 про заборону радіо та телебачення музики російських виконавців до завершення в Україні війни.

Про це повідомляє сайт ВР.

Актор Леонардо Ді Капріо пожертвував 10 млн доларів для ЗСУГоллівудський актор Леонардо Ді Капріо пожертвував 10 мільйонів доларів на підтримку української армії у війні з РФ.

У пояснювальній записці проекту сказано, що автори пропонують внести зміни до статті 9 закону України «Про телебачення та радіомовлення» - запровадити квоту 50% музичних творів українською мовою для радіостанцій та музичних телеканалів та доповнити новою статтею, яка передбачає заборону відтворення музичної продукції походження держави -агресора.

Пропонується, що заборона діятиме на період до звільнення всіх окупованих українських територій та припинення агресії з боку російської федерації і стосуватиметься не лише телерадіоефіру, а й відтворення аудіовізуальних творів у виконанні громадян та резидентів держави-агресора на радіо, телебаченні, у громадському транспорті (у комунальних та приватних перевізників), навчальних закладах, закладах культури та відпочинку, готельного та ресторанного бізнесу, кінотеатрах, громадському просторі тощо.

«Прийняття цього законопроекту дозволить стати на захист нашого культурного простору з єдиною метою – ніколи більше не допустити можливі насильства, вбивства та мародерства з боку розлютованого «російського світу» шляхом збільшення частки пісень українською мовою в ефірі українських радіостанцій та заборони відтворення музичної продукції походження держави-агресора», - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, російському співаку Баскову оголосили підозру в Україні. Басков відреагував на підозру погрозами та пропагандою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: