У Мінкульті вважають, що Росія збирається знищити Софію Київську

Читать на русском
Росіяни збираються знищити Софію Київську – вони прагнуть знищити всю українську історію, намагаючись привласнити її собі, заявив міністр культури.

У Міністерстві культури України вважають, що Росія має намір знищити Софію Київську.

«Годину тому Міністерство оборони Російської Федерації заявило про намір бомбардувати «об'єкти Служби безпеки України» у центрі української столиці – місті Києві. Ці злочинні наміри несуть загрозу і людям, і святиням Києва. За кілька десятків метрів від заявленої цілі бомбардування розташовується Собор Святої Софії з мозаїками та фресками 11 століття. Ця унікальна архітектурна пам'ятка включена до Списку об'єктів Світової спадщини. Будь-яка шкода чи руйнація собору, завдані Росією, стануть непоправною втратою для всього людства», – написав у Facebook міністр Олександр Ткаченко.

Він повідомив, що Україна вже надіслала до ЮНЕСКО листа. Крім того, Ткаченко закликав світову спільноту втрутитися та допомогти порушити мовчання ЮНЕСКО, щоб урятувати собор від загрози знищення.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони Росії відкрито попередили про намір завдати нових ударів по Києву. Удари обіцяли завдати по технологічних об'єктах СБУ та 72-го головного центру ПСО, а також по ретрансляційним вузлам. Все це для того, щоб «запобігти інформаційним атакам на Росію».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: