Росіяни обстріляли будинок «бабусі з прапором СРСР», її евакуювали українські військові

Читать на русском
Використана російськими пропагандистами бабуся з червоним прапором живе під Харковом і через російський обстріл була евакуйована до обласного центру.

Окупаційні війська російської федерації влучили міною в будинок Анни Іванівни, відомої бабусі з прапором Союзу радянських соціалістичних республік. Її використовують російські пропагандисти перекрутивши як все було насправді.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Співробітник Центру стратегічних комунікацій відшукав ту саму жінку. Живий символ «проросійської України», жіночка, яка, за версією російської пропаганди, «сміливо протистояла націоналістам», насправді вдячна українським військовим, які не тільки підтримують її продуктами, але й захистили від гніву пересічних харків'ян», – йдеться у повідомленні.

Як стверджує Центр, Анна Іванівна пояснила, що вийшла з червоним прапором до, як вона думала, російських військових, щоб вони «не громили Україну». А в країні-агресорі її мотиви перекрутили, через що вона тепер відчуває себе «зрадницею». Вона наразі перебуває в одній із міських лікарень Харкова разом із своїм чоловіком. Військові закликають не зневажати стареньку.

«Тепер, коли від росіян Анна Іванівна отримала міну на подвір'я, а від українців допомогу, її онук рятується в Польщі, коли вона дізналася про Бучу та все інше, вона закинула той червоний прапор подалі», – каже комвзводу з псевдо «Кадет».

Нагадаємо, британська розвідка повідомила, що росія розгорнула під Ізюмом 22 батальйонні тактичні групи. Однак удар ЗСУ по штабу російського командування під Ізюмом може ускладнити наступ армії рф на цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: