Армія рф через великі втрати готується використовувати застарілу радянську техніку – розвідка

Читать на русском
Великі втрати змушують росію застосовувати застарілу радянську військову техніку, яка тривалий час зберігалася на базах.

Російська армія через великі втрати в Україні готується застосовувати застарілу радянську військову техніку.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«Для відновлення своїх бойових здібностей ЗС росії все частіше вдаються до використання техніки радянського виробництва, яка тривалий час (з 1970-х років) перебувала на базах зберігання. Значна увага приділяється збільшенню можливостей артилерійських та ракетних підрозділів для безперервного обстрілу українських міст», – розповіли в ГУР.

Втрати росії в Україні досягли 21 тисячі військовихЗС росії втратили в Україні 21 тисячу військових, 829 танків, 172 літаки, більше 150 вертольотів.

Так, протягом квітня:

  • з арсеналу ракетно-артилерійського озброєння (РАО) (Уссурійськ, Приморський край) Східного ПЗ знято 18 САУ «Мста-С»;

  • з 94 арсеналу ГРАУ (Київ) – 28 САУ «Акація»;

  • з арсеналу комплексного зберігання РАТ (Гагаринський, Свердловська обл.) центру матеріально-технічного забезпечення Центрального ПЗ здійснюється переміщення до бази зберігання РАТ (Новочеркаськ) 15 САУ «Мста-С», 5 САУ «Акація», 20 САУ «Гвоздика»;

  • зі 109 арсеналу ГРАУ (Батарейна, Іркутська обл.) – 15 РСЗВ «Ураган» та 11 ТРК «Точка-У».

Крім того, за інформацією розвідки, з арсеналів Західного ПЗ було знято 6 РСЗВ «Град», 8 РСЗВ «Ураган» та 7 ТОМ РСЗВ «Ураган». Техніку зафіксовано у Московській області.

Нагадаємо, за даними журналістського розслідування, ЗСУ з початку повномасштабної війни знищили 5 тисяч одиниць російської техніки, перетворивши її на купу металу на 45 млн доларів.

У Міноборони України заявляли, що росія за час війни втратила військову техніку на 10 млрд доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: