Болгарія відмовилася платити за газ у рублях

Читать на русском
Вимога Росії про платежі за газ у рублях порушує контракти. Офіційний представник уряду Болгарії заявив, що її не може бути прийнято.

Вимога Росії про платежі за газ у рублях порушує контракти. Офіційний представник уряду Болгарії заявив, що її не може бути прийнято.

Про це повідомляє Reuters.

«Позиція Болгарії, яка також була погоджена на європейському рівні, полягає в тому, що таке порушення існуючих договорів, у яких чітко зазначено, що платежі мають проводитись у євро чи доларах США, не допускається», - сказав представник.

Болгарія задовольняє понад 90% своїх потреб у газі за рахунок імпорту російського Газпрому. Її центристський уряд провів у середу нараду, щоб обговорити, які заходи можуть бути вжиті у разі припинення постачання російського газу, повідомив представник.

Інші члени ЄС також намагаються забезпечити постачання після того, як Москва, незадоволена санкціями Заходу у зв'язку з її вторгненням в Україну, які вдарили по рублю, дала зрозуміти, що може припинити постачання газу, якщо покупці не платитимуть у рублях.

Однак у середу Кремль заявив, що не негайно вимагатиме оплати за газ у рублях.

Болгарія, що споживає близько 3 млрд. кубометрів газу на рік, веде переговори з Азербайджаном щодо збільшення імпорту газу та вивчає способи імпорту зрідженого природного газу (ЗПГ) через термінали ЗПГ у Греції та Туреччині.

Раніше ми повідомляли, що країни «Великої сімки» відмовляються платити за російський газ у рублях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: