Україна і союзники зможуть зупинити російську агресію і захистити свободу в Європі – Зеленський

Читать на русском
Для США і союзників цей крок недешевий. Але негативні наслідки для всього світу від російської агресії проти України та проти демократії настільки масштабні, що в порівнянні з ними ця підтримка Сполучених Штатів є необхідною
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 28 квітня. Він вітає рішення про розширення військових поставок для України; разом з союзниками Україна зможе перемогти Росію і захистити свободу і демократію.

Основне зі звернення президента:

  • США підготували новий грандіозний пакет підтримки Україні на 33 мільярди доларів. З них 20 млрд доларів можуть піти на оборону.
  • Для США і союзників цей крок недешевий. Але негативні наслідки для всього світу від російської агресії проти України та проти демократії настільки масштабні, що в порівнянні з ними ця підтримка Сполучених Штатів є необхідною. Разом Україна і союзники зможуть зупинити російську агресію і надійно захистити свободу в Європі.
  • Ведеться робота над тим, щоб заблоковані активи росіян і росії були передані Україні, як компенсація за війну.
  • Ідентифіковані перші десять російських військових злочинців з 64-ї мотострілецької бригади сухопутних військ росії, які відзначилися звірствами в Київській області. Кожен військовий злочинець з Росії буде знайдений і покараний, будь-якими шляхами та засобами. Конкретно цих знайдуть, тому що про них знають всі. Як знайдуть і всіх тих, хто вбивав, катував, знущався, знищував будинки та цивільні об'єкти. Хтось може не дожити до суду і покарання, тому що їм вирок зачитають ЗСУ.
  • Серед підсумків зустрічі з прем'єром Болгарії - посилення співпраці двох країн, українська електрика буде поставлятися в Болгарію.
  • Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш був з візитом у Києві. Також Гутерріш відвідав Бородянку і був шокований тим, що побачив.
  • На переговорах з генсеком ООН обговорили також тему Маріуполя - як врятувати звідти українців, мирних і військових. Україна готова разом з ООН організувати туди евакуаційну місію.
  • Тим часом росія продовжує здійснювати військові злочини. Так, Росія бреше, що не веде боїв у Маріуполі, і намагається вбомбити в землю українських військових на заводі Азовсталь. Також росія обстріляла Київ ракетами в той момент, поки там був з візитом генсек ООН.
  • Російські окупанти продовжують спроби наступати на Донбасі та в інших районах. ЗСУ впевнено стримують їхній наступ, завдаючи ворогові втрати.
  • Державними нагородами відзначено 214 військовослужбовців Збройних Сил України. З них 14 посмертно.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш визнав, що своїм збройним і повномасштабним вторгненням в Україну росія грубим чином порушила Статут ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: