Гутерріш визнав напад росії на Україну порушенням Статуту ООН

Читать на русском
Гутерріш також визнав, що Рада Безпеки ООН не змогла зробити чогось для запобігання або завершення конфлікту
Гутерріш в Бучіun.org

Своїм збройним і повномасштабним вторгненням в Україну росія грубим чином порушила Статут Організації об'єднаних Націй.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш на брифінгу в Києві після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Військові злочини росії: скільки заявок вже подали українціНа єдиний портал збору доказів українці вже подали близько 12 тисяч повідомлень про військові злочини росії.

Гутерріш нагадав, що одним з фундаментальних принципів ООН є непохитна повага країн-членів організації до територіальної цілісності інших держав. Своїми діями росія грубо порушила цей принцип.

Гутерріш також визнав, що Рада Безпеки ООН не змогла зробити чогось для запобігання або завершення конфлікту. Однак він зазначив, що зараз в 30 локаціях в Україні співробітники ООН надають українцям всю можливу допомогу, а також пообіцяв, що ООН буде боротися за якомога швидший наступ миру в Україні.

Нагадаємо, 26 квітня генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що домовився з президентом росії володимиром путіним про евакуацію мирних жителів з заводу «Азовсталь» в Маріуполі.

27 квітня ООН сформувала команду для евакуації людей з Маріуполя - тривають переговори з владою росії та України щодо забезпечення умов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: